Fasade

Fasada poleg estetskega učinka varuje naš dom tudi pred vremenskimi vplivi, zato je izbira materiala ključnega pomena. Toplotnoizolacijska fasada ima veliko vlogo tudi pri prihrankih, ki ga namenjamo za ogrevanje. Ker je za vsakega, ki ima v lasti hišo ali kakšno drugo poslopje, zelo pomemben njen izgled, vam svetujemo izbrati pravilne materiale in barvo fasade.

Dobra in kvalitetna fasada bo poskrbela, da bo vaše bivanje v hiši ali stanovanju bolj prijetno tako v zimskem času kot tudi poleti. Hkrati pa bodo tudi stroški ogrevanja in hlajenja bistveno nižji, tako da boste že kratkoročno veliko prihranili.

Kakšna je cena fasade?

Trudimo se, da je pri nas cena najnižja glede na ponujeno kvaliteto. Na kvaliteto fasade in posledično tudi ceno pa najbolj vplivajo naslednji dejavniki:

  • Kvaliteta uporabljenih materialov
  • Debelina in tip izolacije
  • Tip zaključnega sloja in njegova obstojnost

Torej je glede na hišo, njeno postavitev, okolico in regijo, v kateri se nahaja, vsaka fasada unikat. Skupaj na ogledu najdemo najboljšo opcijo in razmerje med ceno in kvaliteto za vaš objekt.

Prihranek stroškov in energije

Vsak od nas ve, da dobro izolirana stavba porabi manj energije za ogrevanje.

Vsaka dobra toplotna izolacija pozimi preprečuje prodiranje mraza v stavbo, poleti pa prodiranje vročine. S pravilno in kvalitetno izdelavo fasade lahko prihranite tudi do 35% stroškov.

Dobro počutje v bivalnem prostoru

Hiša mora zagotavljati udobje, domačnost in vse pogoje za kakovostno bivanje in dobro počutje. Zelo pomembna dejavnika za to sta temperatura in relativna zračna vlažnost.
Dobro izolirani zidovi z visoko toplotno zmogljivostjo zaradi sevanja toplote pozimi in hladilnega učinka poleti občutno pripomorejo k izboljšanju bivalne klime. Izolacija poskrbi za uravnoteženo toploto zidov, kar preprečuje občutek prepiha v prostoru.

Naša ponudba

  • Kompletna izdelava fasade
  • Sanacija balkonov
  • Izolacija fasade kamena volna/stiropor/grafitni stiropor
  • Obnova fasade.
  • Barvanje fasade.
  • Dobava in vgradnja okenskih polic.
  • Montaža in demontaža gradbenih odrov.

Barvanje fasade

Barvanje fasade ohranja obstojnost vaše celotne fasade.
Z barvanjem fasade preprečimo škodljivo delovanje padavinske vode. Tako fasado zaščitimo, obenem pa s pestro izbiro barvnih odtenkov fasadnih barv dosežemo želen dekorativni oz. estetski učinek na objektu. Svetujemo, da se fasada pobarva vsaj vsakih 10 let.

Sanacija balkonov

Balkoni in terase so velikokrat sestavni del objekta, zato je ustrezna hidroizolacija teh površin predpogoj za dolgotrajnost celotnega objekta. Namreč, prav hidroizolacija je poleg premajhnega naklona glavni razlog za težave, povezane z zamakanjem v betonski estrih, posledice pa so odstopanje obloge, odstopanje in odpadanje ometa ter razslojevanje fasade s spodnje ali čelne strani. Postopek sanacije balkona obsega: ojačitev vogalov z vogalniki, izdelava treh slojev hidroizolacijskega premaza, vtopitev armirne mrežice, zaključek s keramiko in fugiranjem.

Okenske granitne police

Zaradi vremenskih vplivov se na zunanjih površinah uporablja predvsem granit. Zaradi svoje trdote, trajnosti in barvne raznolikosti je izjemno primeren za zunanje okenske police, prav tako pa se lahko uporablja za notranje police.

Gradbeni odri

Si želite kakovostnega izvajalca za vašo fasado?